1000szin-haz
Idézet

"Elfogadjuk és hirdetjük, hogy bár a gyerekeknek iránymutatásra van szükségük, elidegeníthetetlen joguk, hogy azok legyenek, amik lenni szeretnének. Ezt csak úgy érhetik el, ha teret adunk az álmaiknak és az álmaik megvalósításához."

- Nelson Mandela

 
Menü
 
Rólunk
 
Dialóg
 
Ezer szín

 

 
Színészpalánták
Indulás: 2014-09-14
 

CSS Codes

Képzéseink

Az órák minden szombaton 9 órától 13 óráig zajlanak a 2314 Halásztelek Rákóczi Ferenc út 77-es cím alatt, a Halásztelki galériában. Kellő számú jelentkezés esetén az indulás tervezett időpontja: november 8, 9 óra. Az első óra mindenki számára nyílt és ingyenes, a képzés díja 5000 forint/hó. Várunk mindenkit, aki elmúlt 8 éves, és szereti a színházat, a drámát, esetlegesen felvételi felkészítést is vállalunk. A képzés ideje alatt sok szeretettel várjuk a kíváncsi szülőket is, akik számára november 8-án 10 órától rövid értekezletet tartunk, melynek keretében megismerkedhetnek tanárainkkal, képzéseinkkel. Esetleges óraelmaradásról (pl. ünnep), aktuális órarendünkről Facebook csoportunkban tájékozódhatnak. 

Az órákról: 

Bevezetés a színészmesterségbe
Tanár:
Nagyváradi Erzsébet színművész

Foglalkozásaim során növendékeim játszva ismerkednek meg a színházzal. Versmondást tanulnak, valamint színdarabokat hoznak létre. Ezeken keresztül fejlődik mind a kommunikációs készségük, mind az önkifejezésük. Jellemük, személyiségük kiteljesedik és nyitottabbá válnak a világra. Gazdagabb lesz kifejező képességük, emberismeretük és irodalmi tudásuk. Célom, hogy a gyermekekből boldog és kiegyensúlyozott személyiségeket neveljek.

Drámajáték
Tanár:
Pintér Gábor színművész, drámapedagógus

Csoportos játéktevékenység során képzeletbeli világot építünk fel. A résztvevők szereplőként vonódnak be. Valós problémákkal ütköznek, és ezekből valós tapasztalatra tesznek szert. Minden órán más-más , az adott korosztályt érintő, erkölcsi, lelki problémát vetünk fel és járunk körbe drámás játékokkal. Az óra fókuszát kérdés formájában fogalmazzuk meg (pl.:Mit kezdjünk félelmeinkkel?; Visszaél-e egy kamasz a hallott információval, hogy félreállítsa vetélytársát?; Elutasítandó-e a másság?), és egy általam hozott történetbe ágyazva, játékok során járjuk körbe.

Filmes ismeretek
Tanár:
Trömböczky Péter rendező

Elsődleges célom a bennünk rejlő „csodák” megmutatása, a saját gondolat kifejezésének megsegítése. A film is egy olyan művészeti ág, amellyel kommunikációkat, gondolatokat lehet közvetíteni. Szeretnék a film iránt érdeklődő fiataloknak áttekintő képet nyújtani a film-értés, és készítés területéről. Emellett játékos, gyakorlati formában az érzelmekkel, kommunikációval is foglalkozunk majd.  

Tánc és mozgáskultúra
Tanár:
Simonyi Krisztina koreográfus

Az óráimon nagy hangsúlyt fektetek a tehetségkutatásra és a különböző táncstílusok alapjaira. Jó hangulat, vidám és egyedi koreográfiák és egy alapos testtudat képzés az, amit adhatok.

Beszédtechnika
Tanár:
Makay Andrea színművész 

A beszédtechnika nem pótolja a logopédiát; célja a tiszta, érthető beszéd.  Ennek fő alkotóelemei az artikuláció és a ritmus, ezért óráimon ritmusgyakorlatokkal is játszunk. Néha elkalandozunk kissé más vizekre is: játékainkkal megtanulunk egymásra figyelni, "megtornáztatjuk" a memóriánkat, bővítjük szókincsünket.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha